torstai 9. helmikuuta 2012

Tukholmassa risteillen ja shoppaillen

Alkuviikosta käytiin taas Tukhomassa risteillen. Viikkarilta kun sai ilmaisia risteilyitä, niin lähdettiin sitten kaveria moikkaamaan. Alunperin meidän tarkotus oli mennä jo aikaisemmin alennusmyynteihin Tukholmaan, mutta J:n sairastelun takia jouduttiin lykkäämään käyntiä.Reissussa oli ihan hauskaa, aika laivalla ja maissa meni vaan niin älyttömän nopeasti. Tuntuu, että laivalla ei ehditty muuta tehdä kun syödä, olla leikkihuoneessa ja välillä poiketa kaupassa ostoksilla, mutta toisaalta mitäpä muutakaan siellä olisi tehnyt?
Parhautta (J:ltä opittu sana) laivalla oli mummot, joista toinen pelasi rahapelejä ja toinen istui vieressä ja kutoi. Nämä samaiset mammat istuivat molempiin suuntiin mennessä saman pelikoneen ääressä lähes koko illan. Heh, hauskoja. Parhautta oli tietysti myös nähdä miten pienimies nautti kun sai leikkihuoneessa ja pallomeressä leikkiä. Tällä kertaa uskallettiin jo laskea pallomeren liukumäestä ja vielä ihan itsekseen, hurjaa.


Sitten toista ääripäätä edustivat ne lapset leikkihuoneessa, ei tietysti kaikki mutta se iso ryhmä heistä. Tarkoitus ei ole nyt kuulostaa rasistiselta, mutta näiden ulkomaalaisten lapset kun eivät osanneet ottaa yhtään muita, pienempiä, lapsia huomioon, eikä noudattaa leikkihuoneen sääntöjä. Ei ollut kiva kieltää omalta pojalta leikkihuoneeseen tai pallomereen menoa sen takia, että isommat lapset siellä riehuivat aivan päättömästi, eikä kukaan ollut heitä komentamassa ja vahtimassa. Itse kun heille muutaman kerran huomautin, että varoisivat pienempiä lapsia (siis muitakin kun omaani) niin viesti unohtui jo silmänräpäytyksen jälkeen ja hullu huutaminen ja riehuminen jatkui. Raivostuttavaa oli myös se, ettei leikkihuoneen säännöt koskeneet lasten kanssa olleita mummoja/isovanhempia ollenkaan. Mummot saivat liikkua leikkihuoneessa korkokengissä ja nauttia eväitään, vaikka seinillä näistä oli isot kiellot. Ei ole kiva kitistä tällaisita asioista, mutta miksi näin pienet asiat ovat niin vaikeita noudattaa ja millaista esimerkkiä nämä isovanhemmat lapsille näyttävät?
Reissusta ostettiin J:n kanssa itsellemme OnePiece:t ja oon niin ihastunut tähän omaani, tää on niin mukava päällä. Piti testata laivallakin heti kun hyttiin päästiin ja kotiin tulon jälkeen en ole kotona muuta pitänytkään. Tää on vielä tosi lämmin eli loistava näihin kylmiin ilmoihin. Laivalta matkaan tarttui vielä uudet Ralph Laurenin aurinkolasit ja Fred Perryn kassi. Laittelen niistä kuvia myöhemmin. Poika sai reissusta aika hurjasti leluja, kun hajamielinen äiti unohti ottaa pojan unilelut kotoota mukaan, niin tilanne korjattiin pehmolelukoiranpennulla, minkä poika sai itse valita kaupasta. Koiran lisäksi matkaan tarttui vielä kaksi uutta autoa, hih.

2 kommenttia:

  1. Oi toi OnePiece näyttää niin super ihanalta. :) Mäki HALUUN!!!:)

    VastaaPoista
  2. Se on ihan super ihana, suosittelen!! Tosin siellä vois riittää se ohuemmasta kankaasta, kun toi on niiiiiin lämmin :D

    VastaaPoista