sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Sunny sunday

Ihana aurinkoinen sunnuntai, helposti voisi kuvitella kevään olevan jo tulossa. Tässä hieman kuvia päivän reissulta kun käytiin pojan kanssa kävelyreissulla kaupungilla ja Kaivarissa merenjäällä.

Hyvin huomasi tuossa iltapäivän auringossa miten paljon ne auringonsäteet jo lämmittävät mutta varjossa olikin sitten jo huomattavasti viileämpi. Illalla kun kotiin kiiruhdettiin oli aurinko jo laskenut ja selkeästi huomasi myös pakkasen kiristyneen. Vaikka mittari näytti "vain" -5 niin tuntui paljon kylmemmälle.


Ite olin ihan innoissani kun paineltiin pojan kanssa Kaivarissa merenjäälle mutta poika näytti vain myrtynyttä naamaa. Hieman se meno tosin oli takkuista siellä perunapellolla ja kateeksi kävi niitä kenellä oli lapselle pulkka mutta selvittiin ihan hyvin noinkin. Oltaisiin päästy paljon enemmänkin katselemaan jos poika olisi suostunut nousemaan vaunuista ja kävelemään mutta myrtsi jumitti vain vaunuissa. Pah.


Espan luona seurasin vierestä kun vaunujen kanssa päätettiin juosta punaisia päin tien yli. Kävelijöille oli siis punaiset ja autoille juuri vaihtumassa vähän matkan päässä vihreät valot kun edelläni menneet vanhemmat lähtivät vaunujen kanssa juoksemaan tien yli. En osannut päättää, että kumpi oli tyhmempää se että piti niiden vaunujen kanssa juosta sinne tielle vai se kun valoista lähteneen auton piti oikein kiihdyttää siihen kävelijöiden kylkeen. Mitään suoranaista vaaratilannetta ei siis nyt ollut mutta kaksi hölmöä tekoa. Mutta mikä järki juosta vaunujen kanssa punasia päin kun he selvästi vielä huomasivat autojen lähtevän liikkeelle? Eikä heillä kyllä kiire tuntunut olevan, että edes siihen ei voinut vedota. Vai oonko nyt liian herkkänahkainen ite? Ei vaan ihan mun järkeen käy tollanen.. Ja toisaalta pitääkö siihen sit kiihdyttää valoista ? Ystävällisyys ennenkaikkea!


Iltapäivän aikana lenkille kertyi ihan mukavasti matkaa.
Pitkästä aikaa muistin laittaa lähtiessä Endomondon päälle mutta tottahan puhelin tilttasi kaupungilla kesken matkan, joten siksi tältä päivältä kaksi erillistä taulukkoa. Ja en siis yritä väittää että olisin koko tuota "kestoa" köpötellyt noita metrejä vaan siihen sisältyy myös kahvi- ja vessatauko, sekä hetkellisesti hitaammat etenemiset kun pieni suostui jaloittelemaan.
Ja jottei tästä nyt liikaa pääsisi hoikistumaan (ja se pelkohan on just niin suuri!!) niin kaupasta piti hakea muutama ihan mielettömän hyvä pääsiäispatukka. Oon jääny koukkuun näihin!


Kivaa alkavaa viikkoa kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti