torstai 26. syyskuuta 2013

Viime viikonlopun seikkailut

Tiedättekö miten välillä voi innostua ihan hurjasti kotimaan matkailusta? Mulle kävi viime viikonloppuna niin kun oltiin viikonlopun vietossa Porissa ja samalla reissulla käytiin myös Raumalla pyörähtämässä. Molemmat kaupungit oli mulle vielä ihan uusia tuttavuuksia, ainakaan ei muista käyneeni noissa aiemmin.


Perjantai meni jotenkin ihan väsyksissä, eikä kauppareissujen lisäksi jaksettu kauheasti muuta kuin käydä Angry Birds leikkipaikalla mikä löydettiin torin laidalta. Mutta iltaa olikin kiva viettää ihan rauhassa ensin hyvää ruokaa syöden ja sitten herkutellen. Ollaan oltu eräänlaisessa herkkulakossa jo jonkin aikaa, mutta nyt päätettiin repäistä ja käytiin kaupasta ostamassa hirveä määrä herkkuja.


Lauantai meni vauhdikkaasti Raumalla, silakkamarkkinoita, tivolia, lätkää ja vähän ehdittiin iltasella vielä ihastella Vanhaa Raumaa ja kaikenkukkuraksi iltapala vielä grilliltä. Ihan superkiva päivä ja pojalle paljon uutta ja ihmeellistä. Silakkamarkkinoillla kierrellessä mulla oli kokoajan sellanen tunne kun otsassa olisi kirkkaana loistanut "turisti", todella hölmö tunne. J:llä taas oli kotoisa tunne kun sai esitellä tuttuja paikkoja pähkäillen josko sattuisi törmäämään vanhoihin tuttuihin, kun aikaisemmin on Raumalla jonkusen vuoden asunut.


Lätkämatsi oli meidän pojalle ihan ensimmäinen paikanpäältä seurattuna. Poika oli ihan innoissaan halille mentäessä ja muutaman erän jaksoi jotenkin keskittyä. Lukko-IFK-pelissä tosin Stadilaisen punaista sydäntä hieman mursi kun poika taputti ja kannusti ihan kaikkia, juhli myös Lukon voittomaalia. Ei näin, mutta annettakoon ensikertalaiselle anteeksi. Muutoin poika saatiin pidettyä jotenkin edes rauhallisena ja paikoillaan yksinkertaisesti lahjomalla herkuilla, jäätelöä, pillimehua, popcornia ja kinuskimunkkia.


Sunnuntaina ennen kotimatkaa käytiin vielä Kirjurinluodolla pyörähtämässä leikkipuistoissa. Olin aikaisemmin katsonut, että siellä on isot leikkipuistot lapsille mutta en sitten tajunnutkaan miten mahtava paikka tuo olikaan. Toisaalta harmi kun alkoi satamaan mutta toisaalta onni, että saatiin sitten jokin syy millä poika suostui lähtemään pois ilman taistoa.


Siis ihan superkiva viikonloppu ja mieli tekisi lähteä taas uudestaan tuonne viikonlopun viettoon. Tarkoitus olisikin tässä syksyn aikana edes kerran päästä uudestaan käymään. Iso plussahan tässä on vielä, että majoitus järjestyi appiukon kautta, eikä tarvinnut hotelleista murehtia. Olisikohan liian rohkeaa lähteä ilman poikaa joku viikonloppu ihan kahdestaan J:n kanssa viikonlopun viettoon tonne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti