torstai 15. tammikuuta 2015

Kukkulan kuningatar

Ihana mikä aurinkoinen päivä tänään, oli jotenkin ihan jo keväinen fiilis kun aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja mittari näytti muutamaa astetta plussalla. Ihan kiva vaikka talven kannalta ei kovin hyvä. Se huonopuoli näissä aurinkoisissa päivissä on, että koti paljastaa heti miten siivouksesta on luistettu ja pahaa tekee katsoa sitä pölyn määrää. Aamupäivälla oli pakko ottaa pölyhuiska käteen ja pahimmat pölykerrokset huiskia pois, samalla kun odoteltiin yhtä tori-ostajaa. Raaskin vihdoin laittaa yhden aivan ihanan pitkän ja paksun villatakin myyntiin, kun ei sitä jostain syystä ole tullut enää aikoihin käytettyä, ja se menikin ihan välittömästi kaupaksi. Tänään oli sen suhteen erityisen hyvä päivä, kun saatiin tänään kahdet kaupat tehtyä, vanha villatakki ja vanha matto löysi uusiin koteihin.


Ostajien välillä käytiin vähän ulkoilemassakin. Kun aamupäivällä parvekkeella paistoi niin ihanasti aurinko ja vähän jo lämmittikin, että mielessä pyörähti ajatus kupillisesta kuumaa kaakaota, kirja, paksu viltti ja mukava asento, ja heti sen perään mielessä pyörähti myös ajatus grillistä ja grillimakkarasta. Niinpä siis pojalle sukset jalkaan ja päivälenkki lähikauppaan makkaraostoksille. Naurettiin, että siinäpä loistava syy lähteä lenkille, mennä ostamaan grillimakkaraa.


Mutta poika sai samalla hyvää treeniä ja totuttelua suksien kanssa, vaikka maasto olikin välillä jopa turhankin haastavaa ja jäistä, muumisukset oli kovilla. Ja parin tunnin ulkoilu pyllymäkineen, kukkulanvallotuksineen ja lenkkeilen kasvatti ruokahalua mukavasti ja ai, että se grillattu makkara maistui muuten hyvälle. Talvigrillaus on aika hyvä idea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti