torstai 8. tammikuuta 2015

Vuosi 2014, osa 2

Heinäkuu
Heinäkuussa se suurin juttu oli ehdottomasti ne omat kolmikymppiset ja matka Pariisiin, mutta myös paljon muuta ehdittiin ja tapahtui. Yksi aika iso juttu oli heti heinäkuun alussa kun käytiin Kiasmassa koko perheen voimin. Iso juttu sen takia, että poika todella jaksoi kiertää koko Kiasman ympäri ja keskittyä. Hetken jo sillon ehdin salaa haaveilla, josko Pariisissa uskaltaisi mennä Louvreen mutta jätettiin sitten kuitenkin suosiolla väliin. Villinä ajatuksena siihen liittyen nousi ajatus, että jos vielä joskus ihan kahdestaan päästäisiin Pariisiin ja Louvreen, vaikka ihan pienelle reissulle vain. Kiasman jälkeen samana päivänä mentiin vielä katsomaan HJK:n peliä Sonera Stadiumille ja se tuntui olevan pojalle liikaa, tai sitten se oli vaan koska Suomi-futis on niin tappavan tylsää mutta pojan kiinnostus oli jossain ihan muualla kuin siinä pelissä. Enkä syytä, se oli aika tylsä peli.
Heinäkuussa myös pyöräiltiin paljon koko perheen voimin, kun J vihdoin sai itselleen oman pyörän (pyörätuoliin liitettävä). Välillä pyöräiltiin niin, että pojat pyöräili ja minä juoksin vierellä, välillä poika istui minun kyydissä ja muutamaan otteeseen päästiin J:n kanssa pyöräilemään ihan kahdestaan. En muistanutkaan miten kivaa fillarilla onkaan mennä, varsinkin kauniina aurinkoisina hellepäivinä.
Heinäkuun alussa ajettiin mökille Keski-Suomeen Visulahden kautta. Visulahti oli pettymys, vaikka olihan meillä silti ihan kiva päivä, ei tosin tarvii ihan heti mennä uudestaan. Mökillä nautittiin kesäpäivistä järvessä ja tehtiin päiväretkiä, niin Peukkulaan, Ähtäriin, Tuuriin, kuin asuntomessuille Jyväskylään. Niin ja tietysti pari kertaa Pandan tehtaanmyymälään. Parhautta. Tosin kotiinpalattua pojan jalasta löytyi ikävä yllätys ja lääkärissä vahvistui, että pojalla oli kaksi punkin puremaa toisessa jalassa. Luojan kiitos, punkkeja ei enää näkynyt ja tästä selvittiin helposti antibioottikuurilla. Tosin oli tylsä lähteä matkalle lääkekuurin kanssa, mutta onneksi se ei menoa haitannut mitenkään.


Elokuu
Elokuu alkoi lapsivapaalla ja se käytettiin rennosti auringossa makoillen ja kirjoja lueskellen. Yksi ihanampia kesäiltoja oli kun istuttiin Munkan rannassa kahdestaan kallioilla lukemassa kirjoja iltakahvien kanssa auringonlaskiessa. Sitä todellista rentoutumista kun lapsi oli hoidossa. Elokuun alussa rantsuiltiin mahdollisimman paljon ja nautittiin aurinkoisista päivistä. J:n synttäreitä vietettiin myös rennosti Mustikkamaalla rantsuilemalla ja illalla pizzoilla ilta-auringossa, oikein onnistunut päivä.
Vaikka elokuuhun mahtui paljon kaikkea kivaa, alkukuusta rantsuilua, sitten Lintsiä, SeaLife, markkinat, leffaa, jätskiä, brunssia, kyläilyä, niin se isoin juttu taisi silti olla Cheekin Stadikan keikka. Ihan parhautta, loistava ilta. Elokuussa saatiin myös viikko olla koiravahteina blondille, mikä on aina tietysti kivaa,mutta eihän sille kateudelle minkään voi kun toiset lähtee reissuun. Kesän päätöstä käytiin viettämässä vielä Lahdessa yötivolissa.


Syyskuu
Syyskuussa iski joku kova innostus liikuntaan ja sehän oli pakko käyttää heti hyväkseen. Salilla käytiin ahkerasti, lenkkeiltiin ja kokeiltiin myös vähän koriksen heittelyä, mikä osoittautui myös aika kivaks. Syyskuussa alkoi myös arki pojan kerhon myötä ja siitä alkoi myös koko syksyn jatkunut ahdistus uuden kerhotädin johdosta. Yök. Kuun alkupuolella meillä oli J:n kanssa 12. vuosipäivä yhdessä ja vaikka päivää ei nyt juhlittu mitenkään erikoisemmin, niin silti aamulla keittiöstä löytyi ihana yllätys. Kauniit kukat (ja lahjat) toimii aina! Kuun lopulla käytiin risteilemässä ja Tukholmassa päivä vietettiin yhteisen ystävän kanssa Junibackenissa leikkien.


Lokakuu
Lokakuu alkoi meidän herkku- ja leffapäivällä pojan kanssa keskellä viikkoa. Tämä siksi, koska J meni toisen käden kämmenleikkaukseen. J oli vain yhden yön sairaalassa ja mentiinkin pojan kanssa hakemaan isi kotiin sitten seuraavana päivänä. Pojalle eka kerta sairaalassa ja vähän jännitti, pettymyksen toi kun leikkaussaliin ei päässytkään mutta sairaalasta löytynyt kahvila oli kuitenkin pelastava tekijä, varsinkin se suklaakakku siellä. Sen lisäksi, että lokakuussa jouduttiin käymään paljon sairaalassa, oli leffaa, kuntosalia, Hullareita, Lintsin päätösviikonloppua, Sirkusta ja muuta mukavaa, mutta hallitsevana tekijänä silti koko ajan J.n leikattu käsi ja sen hoitaminen ja kuntouttaminen.


Marraskuu
Poika toivoi Halloween-juhlia ja sellaiset myös järjestettiin, kivat pienet Halloween-naamiaiset. Ensimmäistä kertaa muuten tuli kaiverrettua kurpitsa tuonne juhliin. Ja ottaen huomioon, että se tosiaan oli ensimmäinen kaiverrus ikinä, niin tulihan siitä aika hieno. Marraskuussa myös ihmettelin ja ihastelin, kun parvekkeella kukki vielä kesäkukat vaikka maa oli jo hennosti valkoinen. Itseasiassa vasta joulukuun kovat pakkaset vei kesäkukat meidän parvekkeelta. Marraskuussa aloitin myös pikkuhiljaa joulun fiilistelyn, mitä edesauttoi kovasti Aleksin joulukadun avajaiset paraateineen ja tietysti aina ihastuttava Stockan jouluosasto. Ihan paras aloitus joulunodotukselle oli kuun lopulla Kallion kirkossa ollut Samuli Edelmanin joulukonsertti. Parhautta.


Joulukuu
Joulukuun alussa lähdettiin Prahaan joulumarkkinoille. Viiden päivän reissussa ehdittiin nähdä Prahaa kivasti ja nauttia niistä ihanista joulumarkkinoista siellä. Se tunnelma ja asenne siellä markkinoilla on jotain mistä meidän pitäisi täällä tosiaan ottaa oppia. Reissun jälkeen valmisteltiin ja fiilisteltiin joulua kotiin, käytiin positiivisesti yllättymässä Tuomaan markkinoilla, käytiin pettymässä Porvoon joulumarkkinoilla ja käytiin nauttimassa Temppeliaukionkirkossa Erinin ja Umon joulukonsertissa. Sitten oltiinkin koko perhe oksennustaudissa ja sinne meni se fiilis. Joulu kasattiin kuitenkin kokoon ja aatto meni silmät ristissä mutta joulupäivänä löytyi jo se joulun rento fiilis, minkä kruunasi Cantores Minoresin perinteinen joulukonsertti Tuomiokirkossa. Joulun jälkeen käytiin vielä fiilistelemässä Tallinnan joulumarkkinoilla, kun ennen joulua ei päästy sairastelujen takia lähtemään. Vuoden vikoina päivinä nautittiin lumesta ulkoillen ja uuttavuotta vietettiin rennosti perheen kesken . Aika vaihteleva ja tapahtumarikas joulukuu, kuvastaa aika hyvin koko vuotta.

Kiitos kaikille vuodesta 2014! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti