maanantai 5. tammikuuta 2015

Vuosi 2014, osa 1

Viime vuonna ehti tapahtua paljon kaikenlaista, vaikka alkuun tuntui kun alkoi muistelemaan viime vuotta, että eihän siellä nyt mitään. Viime vuoden kuvia selaillessa mieleen muistui paljon hauskoja reissuja ja tapahtumia, paljon sellaista minkä oli ehtinyt jo täysin unohtaa. Viime vuonna jäi myös paljon postauksia tekemättä, sellaisia mitä olisi halunnut tehdä ja mihin olisi ollut kuvatkin valmiina, joissain olisi sattanut olla jopa ihan pointtiakin. Mutta tässä jotain satunnaisia kuvia ja juttuja vuoden ekalta puoliskolta.

Tammikuu & Helmikuu
Tammikuun merkittävimpiä juttuja oli ehkä se henkinen ja fyysinen palautuminen Miamista ja Bahamalta, kuten myös pojan eka kerta leffassa ja luistelun treenaaminen.
Helmikuussa sitten riitti jo tapahtumia, kun käytiin Musiikkitalolla kuuntelemassa satua, Disney On Ice, Apassionata ja ensimmäistä kertaa kävin yksin keikalla, kun ihanaakin ihanampi Michael Bublé esiintyi Hartwalilla.


Maaliskuu & Huhtikuu
Maaliskuu alkoi Tukholman risteilyllä, minkä jälkeen heti koko omaisuus kasaan ja kohti uutta kotia. Perjantaina muutettiin ja heti maanantaina J meni käsileikkaukseen ja tietysti samaan aikaan sain ihan kamalan flunssan. Samalla  kun hoidin muuton loppuun, autoin leikkauksesta toipuvaa J:tä, yritin pyörittää jonkunnäköistä arkea pojalle, siivosin vanhan asunnon luovutuskuntoon, niin jossain vaiheessa alkoi voimat olemaan jo melko lopussa. Pientä piristystä kevään puhkeamisen myötä toi ihanat uudet hankinnat uuteen kotiin. Yksi erityisen mieluisa hankinta oli Hay:n pöytä Hullareilta, jonka kävin stadista junalla hakemassa. Voin kertoa, se painoi hiukan kun sen kannoin Stockalta junalle ja tietysti käsissä oli muitakin kasseja. Ja hei, kävin yksin junalla Stadissa, heti tuo lisäarvoa pöydälle..
Yksi merkittävä juttu keväässä oli kun poika innostui pyöräilystä saadessaan mummilta ja vaarilta etukäteen synttärilahjaksi uuden fillarin, missä oli apupyörät, vanhan kolmipyörän tilalle. Jee.


Toukokuu
Toukokuussa juhlittiin pojan synttäreitä kaksi viikonloppua ja sitten vielä silloin oikeana synttäripäivänä. Lisämerkitystä synttäreille toi, kun poika sai alkaa syömään karkkia. Meillä siis poika oli neljä kun sai syödä karkkia ja voi sitä riemua. Tosin alku oli hieman hankala karkkien kanssa, koska ekasta itse valikoidusta karkkisäkistä ei loppujen lopuksi löytynyt yhtään hyvää karkkia, vaan kaikki käytiin sylkemässä roskiin. Muutenkin pojan kannalta toukokuu oli merkittävä sillä uimakoulusta sai sillon uintikirjan ja ensimmäisen suoritetun uimamerkin. Toukokuussa oli myös pojan tanssiryhmän ensimmäinen esiintyminen, mistä pieni tanssijapoika palkittiin tietysti asiaankuuluvilla ruusuilla. Oon niin ylpeä pojasta ja niin muuten oli poika itsekin melko ylpeä itsestään tuon esityksen jälkeen, se meni niin hienosti ja miten rohkea toinen olikaan.
Toukokuun lopulla käytiin koko perheen voimin Vanhankaupunginkoskella nauttimassa aurinkoisesta kesäillasta ja pitkospuilla pyörähtämässä Lammassaaressa, samalla lauleskellen Elokuun Saatilla "...Lammasaareen pitkospuin...". Kunnon Stadilaisina käytiin tuolla pitkospuilla muuten kaikki ensimmäsitä kertaa ikinä.


Kesäkuu
Kesäkuussa lähdettin kahdestaan hermolomalle Tukholman risteilylle. Ihan mahtava reissu, vaikka pakko myöntää, että varsinkin laivalla oli melko orpo olo ilman lasta. Kesäkuulla muutenkin tekemistä ja tapahtumia riitti, mm. fudista, sambaa, leffaa, Oittaalla uimassa, Lahdessa lastenkarnevaaleilla. Pojan fudiskoulu jäi myös pienelle kesätauolle ja pienet futarit sai hienot mitallit. Kesäkuussa käytiin myös viettämässä yhtä sadepäivää Heurekassa, mikä oli tosi kivaa ja koko perhe viihtyi hyvin. Fudiksen MM-kisat oli myös isossa osassa kesäkuussa, ihan parasta.
Juhannuksen suunnitelmat muuttui ihan viime tipassa ja jäätiinkin viettämään Juhannusta Stadiin, mikä osoittautui loppujen lopuksi loistavaksi vaihtoehdoksi. Juhannuspäivänä lähdettiin nopealla päätöksellä vielä sadetta karkuun Tallinnaan ja vietettiin oikein hauska ja onnistunut päivä siellä. Mukavia retkikohteita oli kesäkuun lopulla Korjaamon Ratikkamuseo, mikä on muuten ilmainen ja päiväretkikohteena Orimattilan kotieläinpiha, missä tekemistä ja katsottavaa riitti kivasti. Ja Magnumin jäätelöbaari ja ite tehdyt jäätelöt, nam!


Vuosi käynnistyi ehkä hieman hitaasti ja väsyneesti, mutta kun vauhtiin päästiin niin tapahtumia ja tekemistä riitti aika mukavasti. Itseasiassa vois jopa sanoa, että ihan alkua lukuunottamatta niin aika tapahtumarikas ja vauhdikas ensimmäinen puolisko vuodesta, mukavia reissuja ja tapahtumia, sekä rentouttavaa olemista. Vaikkakin kevät oli melko raskas ja muutto uuteen kotiin verotti paljon monessa mielessä, niin silti näistä kuukausista jäi paljon ihania muistoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti