torstai 16. huhtikuuta 2015

Crazy in love with Converse

Converset on ehdottomasti se mun juttu. Ja niinhän niitä on taas muutamat uudet ilmestyneet meidän eteiseen. Eilen aamulla sähköpostiin tuli Koo Clubin synttäritarjouksia ja heti silmiin osui matalavartisen Converset tarjouksessa. Vielä sopivammin siinä kun poika oli tanssitunnilla, oli itsellä vapaata aikaa ja ihan vieressä Kookenkä. Ja niin kotiutui taas yhdet Converset. Puolustukseksi täytyy sanoa, ettei näitä samanlaisia matalavartisia ennestään ole ja värikin oli itselle aika villi valinta. Väri on itseasiassa itselleni todella outo ja vieras, tähän asti se ei oo yhtään ollut mun juttu, ennenkun nyt. Tän kevään aikana oon ihastunut tuohon väriin. Ja mikä outoa, vois jopa sanoa, että huolestuttavaa, niin myös pinkki on alkanut jo vähän miellyttämään silmää, mietin nimittäin hetken myös pinkkejä Conssejä. Aika villiä. Oon aina (tähän asti) inhonnut pinkkiä ja sen erisävyjä, ei oo ollenkaan ollut mun väri. Lila kuuluu vielä siihen kategoriaan ja kaikki sen sävyt, ei mun väri yhtään.


Edelliset Converset kotiutui vain noin kuukausi aikaisemmin laivareissulta. Naureskeltiinkin, että kun muut rahaa laivalta viinaa ja tupakkaa niin mulla tuntuu useasti sieltä mukaan tarttuvan Converset ja karkkia. Laivalta jo itseasiassa haaveilin saavani nuo mintunväriset Converset korkeavartisina mutta niitä ei sieltä löytynyt, sillon myös vähän aikaa pähkäilin pinkkien kanssa mutta päädyin punaisiin. Aika ihanat ja raikkaat.


Poika mulle totesi tässä, että "Äiti, sulla on aika monet noita kenkiä erivärisinä", niinpä ajattelin ottaa kaikki Converset kaapista ja katsoa monetko niitä nyt sitten on. Ja onhan niitä. Mutta lisää myös mahtuu, uusia värejä. Kengistä hyvin näkee miten toiset on olleet kovemmalla käytöllä kun toiset ja miten osa on selkeästi vanhempia kuin toiset. Mieli tekisi pestä kenkiä mutta en oikein tiedä millaisen pesun niille uskaltaa. Osaako joku vinkata millaista pesua Converset kestää? Kestääkö konepesun?


5 kommenttia:

 1. Jostain syystä kommentointi ei onnistu...

  VastaaPoista
 2. Olen pessyt ihan koneessa alhaisessa lämpötilassa ja yleensä alhaisessa lämpötilassa. Yleensä viskaan jonkin vanhan pyyhkeen, tms. sekaan kolinaa vaimentamaan. Nauhat pesen erikseen pesupusseihin kerättynä ja joskus pelkää nauhojenkin pesu piristää kenkien olemusta. Universal Stone on tosi kätevä putsaamaan kumiset osat, mutta jollain mikrokuituliinalla ja soodavedellä hankaamalla tulee puhdasta myös. Kyllähän ne liimaukset pesuista kärsii, mutta toisaalta en viitsi kovin likaisissa kengissäkään olla ja kuluuhan ne kengät muutenkin ihan käytössä.

  Tuolla on ohje valkoisille:
  http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/kuinka-puhdistaa-valkoiset-converset.

  -tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta, enköhän nyt uskalla myös laittaa kengät koneeseen. Täytyy varmaan käydä hankkimassa myös tota Universal Stonea, niin voi siistiä kengistä ainakin ne kumiset osat, kun ei kaikki kuitenkaan ihan konepesua vielä vaadi. Ja totta, tuo pelkkä narun pesu voisi piristää kivasti.

   Poista
 3. Niin ja liotus ennen pesua parantaa lopputulosta. Kiva, että kommentointi näköjään taas pelaa. Eilen jo yritin.

  -tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäköhän kumma siinä kommentoinnissa on ollut ongelmana, toivottavasti ne ongelmat on nyt historiaa. Kiva kun jaksoit kärsivällisesti yrittää uudestaan ja jätit kommentit! :)

   Poista