maanantai 17. kesäkuuta 2013

Märkä sadepäivä

Kerrankin sain loistokkaan idean sadepäivän kuluksi, nimittäin uimaan Mäkelänrinteeseen. En ollu kertaakaan aikasemmin tuolla käynyt, joten pitihän vahinko jo korjata. Tiedättekö kun suunnittelet kivaa päivää lapsen kanssa ja romantisoit kaiken mielessäsi, niin miten se todellisuus voi sitten tuntua hieman erilaiselta. Sovittiin pojan kanssa jo eilen, että lähdetään uimaan ja hän oli aivan innoissaan. Ensimmäinen vääntö kuitenkin tuli jo aamulla kotona kun oli aika lähteä, joku ei halunnutkaan vaihtaa yökkäriä päivävaatteisiin. Hei, loistokas päivä siis tiedossa!


Uinti meni itsessään ihan kivasti, hypittiin edes takaisin kolmessa eri altaassa, aina siinä toisessa altaassa kun olisi ollut parempi. Sen verran jopa nautiskeltiin ja rauhoituttiin, että käytiin vesihieronnassa, ah. Jopa L jaksoi olla sen viitisen minuuttia suurin piirtein aloillaan. Mutta siis allasosastolla viihdyttiin hieman reilu tunti, ehkä kauemminkin olisi voitu olla mutta altaat alkoi täyttyä hieman isommista lapsista keillä oli sporttileiri käynnissä.


Pukuhuoneessa L sitten vuorostaan hauskuutti mummoja antamalla äitille tiukkaa palautetta siitä kun eväinä ei ollut nakkeja vaan rusinoita, "Huomenna kyllä tullaan nakkien kanssa tänne!". Samalla muuten yksi rouvista kehui L:n ulosantia, että poika puhuu ikäisekseen erittäin selkeästi ja laajalla sanavarastolla. Kyllä muuten tuntui hyvälle tuo palaute. Jes, ollaan edes jossain onnistuttu?


Yksi mikä tosin oli outoa, että tämä samainen rouva vähän valitteli siinä kun altaassa ja lattioilla oli niin paljon irtohiuksia. Paheksuntaa häneltä sai naiset ketkä ovat altaassa pitkät hiukset auki (itsellä siis aina hiukset altaassa kasteltuina ja kiinni -opittua vauvauinnista!) ja meikit naamassa uivat. Mutta rouvalla itsellään oli kuitenkin rajaukset silmissä. Joku epäkohta tässä?


Mutta uintireissu oli oikein kiva, Mäkelänrinne oikein positiivinen kokemus ja yksi mukava lisä oli vielä ne pullakahvit siinä kahviossa uinnin jälkeen. Ensi viikolle suunniteltiinkin seuraavaa käyntiä ja J lupasi silloin myös lähteä altaaseen. Kiva vaan nyt innostua käymään tuolla uimassa, kun paikka menee kohta heinäkuuksi kiinni, höh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti