keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kesälomareissu, part 2

Tampereelta matka jatkui Tuurin kautta Ähtäriin. Ähtäri oli tällä reissulla varmaan se mitä itse odotin kaikkein eniten. Yritin itseasiassa puhua J:tä ympäri, että oltaisiin alunperin menty paljon pohjoisemmaksi tällä reissulla ja käyty Ranualla mutta kompromissina päädyttiin Ähtäriin ja hyvä niin.


Ja kerran kun (Etelä-)Pohjanmaalla kruisattiin ja melkein vierestä meni reitti niin olihan se Tuurissa käytävä. Oli nimittäin eka kerta meille kaikille. Ja ehkä myös viimeinen. Vaikka sieltä Vesan kyläkaupasta ei käveltykään tyhjin käsin ulos, niin silti ei siitä oikein muuta kerrottavaa jäänyt kuin että tulipahan käytyä.

Äiti sai kukan <3
L halusi myös päästä ottamaan kuvia

Ähtäriin taas ihastuin samantien. Hotelli Mesikämmen oli aivan loistava, yllätti todella iloisesti ja maisemat siinä ympärillä oli upeat. Ensimmäisenä iltana käytiin L:n kanssa kahdestaan iltakävelyllä, ihasteltiin ja ihmeteltiin luontoa sekä vesistöä ja seikkailtiin pitkospuilla. Osuttiin hotelliin vielä sellaisena iltana kun terassilla oli esiintymässä joku livebändi. Olikin aika ihana illalla istuskella omalla terassilla iltakahvin kanssa, selata päivänlehteä ja kuunnella sitä coverbändiä. Ei ollenkaan huonompi tapa viettää kesäiltaa.

Kuva by LAamulla käytettiin pojan kanssa tilaisuus hyväksemme ja ennen aamupalaa käytiin uimassa ja saunassa. Aamupalan jälkeen käytiin vielä koko perheen voimin uudella kierroksella ihastelemassa maisemia ja paineltiin siihen ihan vieressä olleeseen eläinpuistoon.

L kuvasi löytämänsä kepin, mikä muuten tuotiin tuliaisina Stadiin asti

Ähtärin eläinpuisto oli myös iloinen kokemus ja poika jaksoi hienosti kävellä sen noin 3 km matkan ilman kitinöitä, rattaat oli ihan turhaan mukana. Jotenkin sinne eläintarhaan ei vaan se lumileopardi oikein sopinut, sinne karhujen, ahmojen ja hirvien sekaan. Eläimiä nähtiin päivän aikana paljon, sudet ja ketut taisi olla ainoat ketkä olivat menneet täysin piiloon.

Eläinpuiston yhteydessä on Poliisin näyttely missä pääsi tutustumaan poliisien autoihin, veneeseen, prätkään jne, sekä ottamaan itseltään sormenjäljet. Ja kyllä, pojan kanssa painettiin peukut postikortteihin :)


Kaiken kaikkiaan Ähtäri oli siis todella mieluinen paikka ja iloinen kokemus. Tietysti hyvällä säällä oli paljon osuutta tähän positiiviseen kokemukseen, mutta tykkäsin myös siitä yleisestä fiiliksestä ja ystävällisyydestä siellä todella paljon. Ehdottomasti päästävä sinne uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti