maanantai 19. elokuuta 2013

Kesälomareissu, part 3


Vielä viimeisiä kuvia ja juttuja kesälomareissulta, painottuen niihin kuviin. Ähtäristä jatkettiin siis matkaa Keski-Suomeen appiukon mökille rauhoittumaan.Itseasiassa ekat päivät maltettiinkin aika hyvin rauhoittua ja vähintääkin iltapäivät rauhoitettiin laiturilla makoiluun ja vesileikkeihin. 

Tietysti näihinkin päiviin mahtui jäätelöhetkiä, muutamalla torilla käyntiä, herkullisia päiväkahveja kauniissa järvimaisemissa ja muuta mukavaa.Seuraaville päiville sitten alettiin jo keksimään jotain uutta ohjelmaa. Ohjelmat tietysti suunniteltiin hyvinkin paljon pienen mieleisiksi ja niinpä käytiin mm. Vaajakoskella Peukkulassa, Saarijärvellä puuhapuisto Veijarissa, äitin toiveesta Pandan tehtaanmyymälässä, Viherlandiassa lounaalla ja vielä loman lopuksi Neste Rallin aika-ajoja seuraamassa.


Viikko meni mökillä nopeasti ja nyt voi sanoa että ilmat todella suosi meitä. Muutama päivä hellettä, että oli kiva polskutella siinä rannalla ja sitten kun oli muuta ohjelmaa niin ei ollut liian kuuma, mutta ei tarvinnut palellakaan, eikä sade häirinnyt. Rallipäivänäkin sade ehti sopivasti loppua ennen kun ehdittiin Ruuhimäelle aika-ajoihin.


Ralli oli muuten mahtava kokemus, tykättiin paljon, vaikka nyttenkin oltiin "vain" aika-ajoja seuraamassa. Mutta tuossa meidänkin kurvissa Hirvoselle mitattiin vauhdiksi 182km/h eli suht mukavaa vauhtia ne autot meni ohi. Myös poika innostui rallista ja jaksoi yllättävän hyvin seurata autojen menoa. Samalla kun mökiltä ajettiin kotiin, niin kaipuu iski jo takaisin tien päälle. Koko tuo meidän kesälomareissu Tampereelta ja Ideaparkista Tuurin kautta Ähtäriin ja sieltä vielä Keski-Suomeen mökkeilemään ja niille pienille päiväreissuille oli todella kiva kokonaisuus ja ehdottomasti mieleeni. Vaikka ensi kesään onkin vielä aikaa ja mieli ehtii tässä kuukausien aikana muuttua niin jotain vastaavaa ja vähän isompaakin on jo ensi kesälle mietitty, tienpäälle on päästävä.

Mutta näin kaupunkilaisena on sanottava, että viikon mökkeilyn jälkeen kun on ulkohuussi, eikä suihkua ole, niin on kaupungissa ne omat ihanat puolensa. Ja se oma sänky ja tyyny, taivaallista. Kyllä huomaa, että reissussa tosiaan vanhenin kun kaipasin jo omaa tyynyäkin. Hmmm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti