lauantai 26. toukokuuta 2012

Balettia ja kadonneita käytöstapoja

Eilen tosiaan vietiin poika ajoissa mummilaan hoitoon, että ehdittiin itsekin hetki nauttia auringosta ja grillailla rauhassa. Sen verran kuumasti se aurinko siinä porotti, että sain taas rintaan aurinkoihottumaa, tylsää!


Ensimmäistä kertaa tänä kesänä grillattiin muuta kuin makkaraa. Ja nam, oli niin hyvää. Lihojen seuraksi tehtiin vielä raikasta salaattia ja kyllä maistui.


Illaksi suunnattiin sitten J:n kanssa ytimeen seuraamaan balettia Senaatintorille. Oltiin sen verran hyvissä ajoin liikkeelllä, että koukkastiin vielä Kluuvin Fratellosta hakemaan lattet mukaan.


Kirkon portaat oli jo aika hyvin miehitetty kun saavuttiin paikalle, mutta löydettiin kuin löydettiinkin ihan sopivat paikat meille sieltä reunalta. Kahvit ehdittiin hörppiä rauhassa ennen baletin alkua ja mikäs siinä auringonpaisteessa istuskellessa ja seuraillessa kun ihmiset vaelsivat ja etsivät itselleen sopivia paikkoja. Mutta kun esitys alkoi niin hauskuus loppui. Ihmiset rynnivät sivusta seisomaan siihen meidän eteen, välittämättä siitä, että monet eivät rappusilta nähneet mitään. Useat heistä sentään sitten tajusivat väistää kun heille vihjastiin, että peittivät muiden näkyvyyden. Mutta sekaan mahtui myös näitä omaan napaan tuijottajia, keitä ei kiinnostanut kun se, että itse näki hyvin. Loistava esimerkki tästä oli iäkkäämpi rouva, joka rupesi vouhottamaan J:lle, että mikäs hän on määräämään kenellä on oikeus nähdä ja hyvähän J:n on sanoa, kun hänellä on oma penkki mukana (pyörätuoli). Rouvalla kuulemma oli tekonivelet lonkissa, eikä siksi voinut istua kirkon portaille ja oli omasta mielestään siksi oikeutettu seisomaan muiden edessä.


Musta on vissiin tullut kauhea nipottaja, kun näistä täällä aina marmatan, mutta ärsyttää kun yksi ihminen voi pilata iltaa niin paljon, puhtaalla itsekkyydellä ja ilkeilyllä.


Tämä vanhempi rouva lähti sitten jo ennen kun esitys oli puolessa välissä ja yritti vielä lähtiessään siinä jotain marista ystävästään (ketä ei tosin siinä näkynyt?!?), joka olisi myös halunnut nähdä esityksen mutta loukkaantui kun J pyysi rouvia väistämään. Pah, sanon minä. Aikuinen ihminen, opettelisi käyttäytymään ja ajattelemaan omaa napaa pidemmälle.


Loppu esitys sitten nähtiin jo paljon paremmin ja WAU. Tosiaan, oltiin ensimmäistä kertaa nyt seuraamassa balettia ja oli mahtava nähdä niitä kaikkia katkelmia eri esityksistä. Vaikka en jaksanut keksittyä ihan täysin niihin tarinoihin, vaan nautin enemmänkin vain niistä upeista pyörähdyksistä ja hypyistä, niin voisin kuvitella meneväni uudestaakin seuraamaan balettia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti